Op belangrijke momenten in uw leven staan wij u graag bij in het nemen van de juiste beslissing. Wij begeleiden zowel particulieren als ondernemers onder meer op de onderstaande rechtsgebieden.

Onroerend goed

U koopt een huis en wij zorgen dat het van u wordt. Ook al bent u nog op zoek naar een huis, kom rustig bij ons langs met uw vragen. Wij weten uit ervaring dat mensen het prettig vinden om reeds in een vroeg stadium contact met ons te hebben. Wij zorgen ervoor dat u op het moment van de eigendomsoverdracht niet voor verrassingen komt te staan.

Onze dienstverlening omvat alle terreinen van het onroerend-goed-recht, zowel de particuliere woningmarkt als het commerciële onroerend goed. Zo verzorgen wij graag de (ver)koop en levering van uw pand, het opmaken van uw hypotheekakte, een appartementensplitsing, de vestiging van een erfdienstbaarheid dan wel een van de vele andere zaken die dit vakgebied omvat.

Wij adviseren onafhankelijk en met kennis van zaken bij het opmaken van uw akten.

Personen- en familierecht

Wij denken graag met u mee bij het regelen van zeer persoonlijke zaken op het gebied van het personen- en familierecht.

Vaak horen we van klanten dat testamenten en erfenissen zaken zijn die niet voor hen zijn weggelegd. In dit verband wordt echter veel over het hoofd gezien. Bij een zorgvuldig opgesteld testament wordt onder meer rekening gehouden met uw specifieke wensen alsmede de juridische en fiscale mogelijkheden.

Een zorgvuldig opgesteld vermogensplan, een estate-plan, zorgt voor optimaal fiscaal profijt voor u en uw nabestaanden. Wij leggen u graag in een vrijblijvend gesprek uit wat in uw specifieke situatie de mogelijkheden zijn.

Ook in gevallen waarin het anders loopt dan u verwachtte, bieden wij ondersteuning bijvoorbeeld bij een boedelscheiding bij de beëindiging van een relatie of de verdeling van een nalatenschap.

Welke vorm van duurzaam samenleven u kiest is heel persoonlijk. Er zijn echter ook zakelijke kanten aan samenleven die deze keuze kunnen beïnvloeden. Wij informeren u graag omtrent de verschillen en de gevolgen van het aangaan van een samenlevingsovereenkomst, een geregistreerd partnerschap of een huwelijk.

Ondernemingsrecht

Bent u van plan een onderneming te starten of wilt u advies over de voor u geschikte rechtsvorm, dan bent u bij notariskantoor Mickartz aan het juiste adres. Voor bestaande ondernemingen is een regelmatige juridische scan gelet op voortdurende wetswijzigingen en aanpassingen van het fiscaal stelsel van groot belang. Wij zorgen dat u 'up to date' bent.

Wij realiseren ons dat specialistische kennis, alertheid en snelheid van werken voor u van belang zijn. Wij streven ernaar om dit, indien nodig, in nauwe samenwerking met andere adviseurs zoals accountants, belastingadviseurs en advocaten.

Ook voor de oprichting van uw stichting of vereniging dan wel een statutenwijziging bent u bij ons van harte welkom.